päivitykset

Hyvää syksyä

yhteystiedot

Kirsi Siitonen
Myllykoski (kouvola)

040-592 6690

Whats app

pikkukopla62@gmail.com

Kävijälaskuri 21.3.08

Käyntejä kotisivuilla:172512 kpl

Satunnainen kuva

GRIFFON historiaa

Griffon rotu periytyy alun perin Belgiasta ja pienten griffoneiden historia on melkoisen pitkä sillä jo 1400-luvulta peräisin olevista maalauksissa esiintyy samantyyppisiä koiria. Mailmansotien aikoina tämä pieni rotu katosi melkein sukupuuttoon mutta selvisi ja Englannista tulikin griffoneiden pääasiallinen olin paikka, jota se on edelleen.

Menneinä aikoina griffoneita käytettiin hevostalleissa rottakoirina ja pihakoirina. Niillä oli myös ikioma tehtävä istua ajurin rattaiden etuistuimella ja vahtia niitä. Vielä nykyäänkin griffoneiden luonteesta heijastuu horjumaton uskollisuus ja rohkeus.

 

  Ja sitten huomattiin griffoneiden ihmisystävällisyys ja griffoneiden viehättävä olemus hankkikin niille paljon ystäviä ja lopullinen suosio oli, kun Belgian kuningatar Henrietta Maria 1870-luvulla teki rodusta hovikoiran (alkoi kasvattamaan niitä). Ja tätä perinnettä jatkoi sitten kuningatar Astrid.   Suomeen griffonit tulivat Ranskasta 1920-luvulla ja Englannista 1958 ja myöhemmin Ruotsista ja kasvatustyö pääsi Suomessa vauhtiin. Suomessa rekisteröidään vuosittain alle sata karkeita ja sileitä.

Griffonit on risteytetty ilmeisesti yksivärisistä kingcharlesinspanielista ja (ei aivan varmistettua, mutta ilmeisestikin harvinaisesta apinapinseristä)

ja myöhemmin kun itämaiset pikku koirat tulivat muotiin, risteytettiin griffoniin vielä mopsiakin, saatiin lyhyt karvapeite.

myös yhdistyksemme kotisivuilla on hyvää tietoa griffoneista!

   griffonyhdistys

  vanha griffon kuva

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

img_1245.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

moona_22.2.10.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pihalla-05.jpg