päivitykset

Hyvää syksyä

yhteystiedot

Kirsi Siitonen
Myllykoski (kouvola)

040-592 6690

Whats app

pikkukopla62@gmail.com

Kävijälaskuri 21.3.08

Käyntejä kotisivuilla:170595 kpl

Satunnainen kuva

griffonin turkin hoito/nyppiminen

karkeakarvaiset griffonit kuuluvat nypittäviin rotuihin/ (BELGE ja BRUXELLOIS)

Turkinhoito  ei ole pelkästään ulkonäkö asia, vaan myös osa griffonin terveyden hoitoa. Koiran omistajan velvollisuus on huolehtia ettei koira kärsi "ulkonäöstään" ja siksi trimmaa koiransa 2 kertaa vuodessa (karkeakarvaiset)

Karkeakarvaisen iho tarvitsee myös tämän nyppimisen, jotta iho pysyy hyvänä. 

jos ei itse, niin sitten ammattilainen/kasvattaja. Kannattaa kuitenkin opetella tämä nyppiminen itse, jolloin on helpompi seurata oman griffonin turkin kasvua ja voi myös opetella tuon jaksottaisen nyppimisen, joka on helpompi omistajalle kuin koirallekkin.

On myös muistettava ettei liian pitkä turkki/takkuinen lämmitä koiraa talvella samalla tavalla kuin puhdas, takuton ja lyhytkin karva. 

 

 Karkeakarvaisen syntymäturkki "vauva turkki" nypitään ensimmäisen kerran n.3-4 kk vanhana, jolloin turkki on pöyhkeä ja karva helposti irtoavaa. Ja sen jälkeen nypitään n. puolen vuoden välein.Kotikoiran nyppimisen voi ajoittaa aina vuoden aikojen mukaan ja näyttelykoiran taas näyttelysuunnitelmien mukaan.

turkin kampaaminen pari kertaa viikossa takut auki ja ottaa kuolleet karvat pois.Liika kampaaminen vie vain turhaa pohjavillaa pois.

 

Nyppimiseen tarvitset alussa (pentuturkissa)

omat sormesi ja myöhemmässä vaiheessa kun olet saanut tuntumaa, niin voi opetella apuvälineillä mm. nyppimisveitset, liitujauho ja sormenpäihin laitettavat kumitutit. 

 

Karkeakarvaisen turkin hoitoon tarvitsee metallikamman ja niitä voi olla 2 eri kokoa, suurempi ja pienempi eli harvempi piikkinen ja tiheä piikkinen jolla saat hyvin vedettyä pohjavillankin eli kampa menee aivan karvan juureen asti ja selvittelee takut. Saksilla voi tasata karkeakarvaisen parran (hivenen) ja myös

saksia kaikki arat alueet.

Nyppimisen jälkeen griffon pestään, jotta saa liitujahon ja karvan irtoamisen seurauksesta olevan hilseen iholta pois. Esim. öljypohjaisella koiran shampoolla.

Griffonia suositellaan pestäväksi pari kertaa vuodessa kokonaan, mutta aina omistajat

katsoo tarpeen mukaan  .Sanonta "koira haisee" silloin on jo aika pestä koira.

Näyttelyihin pestään  griffonin jalat ja intiimit paikat ja parta.

Partaa pestään karkeilla aina kun on likainen esim. ruokaillessa sottaantunut

Silmät putsataan kostutetulla pumpulilla ja erotellaan karvat pois silmien edestä. Korvat putsataan ja nypitään korvakäytävän suulla olevat karvat pois. Ja TERVE korva tuoksuu hunajalle.Hivenen makealle ja on väriltään vaaleanpunainen.

Hampaitakin kannattaa välillä harjata vauvojen hammasharjalla. Eläin kaupoissa on saatavana myös koirien hammastahnaa, ei ihmisten!

Kasvattajalta, kennel pikku koplan pennuille, neuvot tarkempaan nyppimiseen ja ohjeet jokaisen karkeakarvaisen pennun mukaan. 

Sileäkarvaisen turkin vaihdon yhteydessä kammataan päivittäin ja voi vetää

pohjavilla veitsellä oikein kunnolla, kun turkki on vaihtumassa. Pepusta ja hännästä ja kaulasta voi myös nyppiä sileäkarvaiseltakin irtoavat karvat.

Säämiskä on myös hyvä apu sileäkarvaisen turkin kiilottamiseen ja ulkona

voi vetää vastakarvaan kädellä karvoja, irtoaa tosi hyvin.

Kannattaa myös opetella koirien anaalirauhasten tyhjentäminen itse!

Ainakin kerran kuukaudessa on hyvä anaalit tyhjentää, esim. pesun yhteydessä.

enne ja jälkeen nyppimisen Bruxellois ja Belge

gitta_ennen_nyp.jpg

gitta_nyp.jpg

heppu_ennen_nyp.jpg

heppu_nyp.2013